Je checklist voor het festijn!

Koningsdag Amsterdam staat voor de deur en zoals de organisatie Floating Amsterdam gewend is te doen, hebben ze voor deze viering weer boten te huur. Het belooft een geweldig uitzicht te worden! Dus misschien is het tijd voor jou om het dit keer anders te doen; namelijk de drukte op de straten te vermijden en te genieten van een eigen zitplaats in de sloep.

Wat neem je dan allemaal mee? Inpakken lijkt voor veel passagiers een ingewikkelde taak, maar in werkelijkheid heb je heus niet veel nodig om je rondvaart comfortabel en gezellig te maken. Belangrijk is een goede voorbereiding, zodat de trip wenselijk verloopt voor elke persoon. En dat kun je doen door de onderstaande checklist door te nemen. Op die manier maak je van je rondvaart op Koningsdag Amsterdam een succes.

Essentials

Koningsdag Amsterdam is een van de drukste dagen op zowel het water als op het land. Er kan dus sprake zijn van een enorme rush. Het nadelige effect hiervan is dat veel passagiers de basisbenodigdheden voor de Rondvaart over het hoofd zien. Wij houden rekening hiermee en hebben voor het gemak deze spullen hieronder op een rijtje gezet:

  1. Vuilniszakken
  2. Wegwerp doekjes
  3. Hand desinfecterend middel
  4. Zonnebrandcrème

Deze vier bovengenoemde items staan onder zeilers bekend als de basisbenodigdheden. Je bent weliswaar geen zeiler, maar deze artikelen mogen niet ontbreken in je lijst tijdens de vaart. Een vuilniszakje is tijdens de rondvaart waarschijnlijk wel inbegrepen, maar het is toch altijd handig om wat extra’s mee te nemen.

Voeding en drank

 Je kan ook het menu van Floating Amsterdam opvragen. Ze hebben tijdens speciale festiviteiten zoals Koningsdag Amsterdam, overheerlijke gerechten en dranken. Kies je toch niet daarvoor, dan is het vooral handig om verse en voeding die niet snel bederft, mee te nemen. Je kan de dag goed beginnen met voeding zoals belegde broodjes en voorraad snoep als tussendoor om je zoetekauw te bevredigen. Misschien is het ook handig om voor je heerlijke drankjes en volle kaasbordjes ook zuivel en noten mee te nemen. Andere aanbevelingen zijn de traditionele hapjes zoals cheese- en theecake, soezen, muffins en tompouce. Die mogen zeker niet ontbreken tijdens de viering van Koningsdag Amsterdam!  

Nog een must tijdens deze oranje happening is ijs en drank. Dit is in feite het belangrijkste! Eenieder heeft bij de Koningsdag Amsterdam rondvaart een biertje, flesje vruchtensap, fris of water in zijn of haar hand. En hier hoor jij ook bij! Stel daarom een budget samen zodat je zeker bent dat je genoeg flessen water, soda en eventueel bier pakt voor de Rondvaart. Een gezonde tip is om verse vruchten te halen voor de traditionele power smoothies! Neem voor het gemak een koelbox mee om je drankjes koel te houden in de hitte.

Plannen voor de rondvaart tijdens Koningsdag Amsterdam kan in feite heel simpel zijn, indien je de checklist van basisbenodigdheden en voedsel en drank de eerstvolgende keer tevoorschijn haalt om je een handje te helpen. Een extra tip voor de rondvaart tijdens de viering van Koningsdag Amsterdam is een EHBO-kit, mocht er wat gebeuren. Voor de rest neem je gewoon een party-mood mee! 

Afvaartlocatie
Floating Amsterdam
Oudezijds Voorburgwal 30A
1012 GD Amsterdam