Naambordjes zijn in allerlei soorten te koop, maar misschien wil je zelf wel een naambord maken van hout. Mooi voor naast de voordeur of misschien wel een leuk bordje op de deur van de kinderkamer. Kleine kinderen vinden het soms ook leuk om een naambordje op hun slaapkamerdeur te hebben. Hun eigen domein! En hoe leuk is dat als papa of mama dit naambordje gemaakt heeft met je eigen naam erop. Als je huisdieren hebt is het leuk om het konijnen- of hondenhok te versieren met een mooi zelfgemaakt naambordje. Het dier zelf zal er weinig weet van hebben, maar iedereen die er voorbij loopt weet meteen de naam van jouw viervoeter. Wanneer je een naambord kiest, dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Het materiaal waarvan het naambordje wordt gemaakt, speelt dan een belangrijke rol bij het maken van je keuze. Daarom geven we dit keer praktische tips om je te helpen kiezen.

Naambordje naast de voordeur
Een naambordje naast je voordeur kan je entree heel gezellig maken, maar daarnaast is het ook erg functioneel. De postbezorger kan gemakkelijk zien wie er woont en welk huisnummer er bij het betreffende huis hoort. De naam en het huisnummer staan vaak bij elkaar op één deurbord, maar ze kunnen ook apart vermeld worden. Hang bij je naambordje ook een lamp die vanzelf aangaat, zodat de postbezorger ‘s avonds ook goed zicht heeft. Wanneer deurbordjes buiten vol in de regen hangt kan je beter geen leisteen nemen. Deurbordjes die vol in de zon hangen kunnen beter ook niet van aluminium worden gemaakt omdat dit verkleurd in de zon. 

Waar hang je de naamplaatjes?
De keuze voor het materiaal is ook  afhankelijk van de locatie en de plek waar je het wilt bevestigen. Zo kan je naamplaatjes op een houten deur, een bakstenen muur of een stalen wand bevestigen. Daarnaast moet je nog bedenken hoe lang een naamplaatje mee moet gaan. Als je het naambord maximaal vijf jaar wilt gebruiken, dan zijn de RVS-look en wit aluminium zeer geschikte materialen om te gebruiken. Wil je dat het naambord langer dan vijf jaar meegaat, dan is slim om materiaal te kiezen waarin tekst kan worden gegraveerd in plaats van  kunnen graveren in plaats van het erop te bedrukken. Voorbeelden van zulke materialen zijn leisteen, marmer, rvs en plexiglas. Op deze manier kan je lang genieten van een prachtig naambordje.