Het valt niet te ontkennen dat festivals zoals Reading, Glastonbury en The Isle of Wight de hemel zijn voor liefhebbers van livemuziek. Ze zijn een kans om de beste Britse en internationale acts te vieren, waaronder golden-oldies en het nieuwste aanstormende talent. Helaas kan het betalen van kaartjes, kampeerspullen, eten, drinken en vervoer een klein fortuin kosten. Nadat tickets zijn geboekt, kennen we allemaal dat gevoel van meteorologische angst; we merken dat we bidden tot zonnegoden om de nu traditionele stortbuien te voorkomen die feestgangers in een modderig, ellendig moeras kunnen achterlaten.

Het goede nieuws is een groot aantal gratis festivals die de hele zomer door het hele VK plaatsvinden. Ik kan niet garanderen dat het niet gaat regenen (waarschijnlijk wel), maar je bespaart tenminste wat geld.

Naar verwachting zullen dit jaar meer dan 50.000 festivalgangers naar Willow Festival komen om meer dan 120 bands te zien die nummers uit een reeks genres zoals Punk, Rock, Pop, Blues en R & B spelen. Traditioneel stuurt het festival weg van grote namen en artiesten, in plaats van zich te concentreren op ongetekende acts van alle soorten, waaronder solo-artiesten en straatartiesten. Het festival duurt drie dagen en is een van de hoogtepunten op de kalender van Peterborough, met een jaarlijks bezoekersaantal.

Cardiff organiseert wederom zijn jaarlijkse zomerfestival dat gratis is voor zowel de lokale bevolking als bezoekers. Er is een mix van entertainment voor alle leeftijden en smaken, waaronder livemuziek, openluchttheater en kermissen. Er is ook een selectie van populaire sportevenementen en een overvloed aan activiteiten voor kinderen om ze overal goed te vermaken.

Een gezamenlijke samenwerking met de Society of London Theatre en Westminster Council stelt het Londense West End in staat om met zijn talenten te pronken door een aantal uitstekende uitvoeringen te presenteren die je de adem benemen. De theatergroep presenteert met trots enkele van de meest diverse en kwalitatief hoogwaardige podiumshows en geeft gratis optredens op het Londense Trafalgar Square.